ORDIZIA ESKUBALOIA

ALBISTEAK

2024-10-13 KRONIKA

Albistea - 2024-10-18

Ordizia  Siglo  XX  Plater  Prestatuak  garaipen  erosoa  lortu  zuen  Zumarragara  joan  zenean,  24-34  irabazi  zuen.  Lehen  unetik  talde  urdinek  azeleragailua  sakatu  zuen  eta  15.  minutuan  7  goleko  aldea  zuen.  Partida  markagailuan  aldaketa  txikiekin  joan  zen,  baina  partidaren  amaieran  talde  urdinak  bere  lana  areagotu  zuen  eta  azkenean  10  goleko  aldea  lortu  zuen.
Nabarmentzekoa  da  defentsan  egindako  lan  ona,  kontrako  taldea  ondo  mantendu  baitzuen  eta  markagailuko  abantaila  mantentzea  erraztu  baitzuen.  Erasoko  alderdian  denboraldi  hasieran  gaudela  nabaritzen  da,  egindako  jaurtiketen  %  40  huts  egin  ziren,  34  gol  lortu  arren.  Definizioaren  eraginkortasuna  hobetu  behar  da,  talde  guztiek  ez  digute  hainbeste  erraztasun  emango.
Garaipen  honekin  taldea  sailkapenaren  gokaldean  jarri  da,  ez  du  partidu  bakar  bat  ere  galdu,  nahiz  eta  horietako  bik  berdinketan  amaitu  duten.  Espero  dezagun  taldeak  hobetzen  jarraitzea,  defentsan  zein  erasoan,  eta  horrela  emaitza  positiboak  lortzea.
Joan  den  igandean,  Ordizia  Bio2.com,  emakumezkoen  seniorrak  denboraldia  hasi  zuen.  Emakumezkoen  seniorrak  ez  zuen  ondo  jokatu,  baina  garaipena  lortu  zuen  Urolaren  aurka.  Partidaren  amaieran  markagailuak  talde  urdinaren  aldeko  24-23  adierazten  zuen,  atsedenaldian  14-13  irabaziz.  Lehiaketa  hasierako  partida  tipikoa,  pasean  eta  definizioan  huts  gehiegi  egin  zituen,  eta,  ondorioz,  taldeak  ez  zuen  gol  gehiegi  lortu.  Defentsan  lan  ona  egin  zuen,  eta  horrek  garaipena  lortu  zuen.
Sugaar  Ordizia,  gizonezkoen  bigarren  talde  seniorrak  porrota  jaso  zuen  Donostian,  20-18  Saieko  taldearen  aurka,  atsedenaldian  10-6  galtzen.  Partida  hasiera  kaskarra  izan  zuen  talde  urdinak,  1-5eko  partzialarekin,  eta  horrek  partidaren  bilakaera  baldintzatu  zuen.  Azken  ordu  laurdenean  erreakzionatu  zuen  taldeak  eta  gol  bateko  desabantailarekin  jarri  zen,  hortik  aurrera  arriskatu  egin  zuen  eta  azkenean  2  gol  galdu  zituen.
Bigarren  urteko  jubenil  nesken  taldea,  Leizea  Taberna  Ordizia,  aise  irabazi  zuen  Bera  Beraren  aurkako  partida.  Partidak  ordiziar  kolorea  baino  ez  zuen  izan,  jokalari  ordiziarren  aldeko  16-11ko  emaitzarekin  iritsi  zen  atsedenaldira,  eta  partidaren  amaieran  31-22ko  emaitzarekin.  Lehen  urteko  taldeak  argi  eta  garbi  galdu  zuen  Irauli  taldearen  aurka,  30-9  azken  emaitza  izan  zen,  talde  urdinak  zerbait  gehiago  egin  ahal  izan  zuen,  baina  laster  jaitsi  zituen  besoak  eta  zalapartaka  galdu  zuen.
Emakumezkoen  kadeteak,  Kirkil  Ordiziak,  16-19  galdu  zuen  Lasalle  Legazpiren  aurka.  Bigarren  denborako  joko  txarrak  balio  gabe  utzi  zuen  lehen  zatiko  lan  guztia.  Talde  urdina  aldeko  14-10eko  emaitzarekin  iritsi  zen  atsedenaldira,  bigarren  zatian  2  gol  sartuta  garaipenerako  aukera  guztiak  galdu  baitzituen.  Eibarren  partidak  programatzeko  arazoak  zirela  eta,  infantil  mutilek  ezin  izan  zuten  debuta  egin  Ligako  txapelketan.  Partida  bertan  behera  geratu  zen  eta  abenduan  jokatuko  da.